Versenyfelhívás - 2014

A Szegedi Tudományegyetem Műszaki Informatika Tanszéke 2014 február 28-án megrendezi az I. Műszaki Informatikai Versenyt középiskolás diákok számára.

A verseny célja: A középiskolások számára a műszaki informatika témakörében egy olyan verseny szervezése, melyen a tehetséges, kreatív diákok lehetőséget kaphatnak eredményeik bemutatására. Emellett a diákok közvetlen kapcsolatba kerülhetnek a Szegedi Tudományegyetemmel és az ott dolgozó oktatókkal, illetve a későbbiekben akár az egyetem hallgatóivá válhatnak. A verseny hosszabb távon a hallgatói tudásszint javításához is hozzájárul, támogatja a tehetséggondozást, valamint a műszaki informatikai képzés népszerűsítését.


A verseny témája: A verseny keretein belül nem kötjük meg a diákok kezét és kreativitását, bármilyen probléma, feladat megoldásával kapcsolatos pályamunkával nevezhetnek. Egyetlen kikötés van csak: a feladat ne csupán programozási feladatból álljon. A diákoknak meg kell építeni, vagy már meglévő elemekből össze kell állítania egy rendszert (elektronikai elemek, motorok, fejlesztő kitek, érzékelők, stb...), amely működtetéséhez szükséges szoftvert is a diákoknak kell elkészítenie.

Fontos dátumok:

  • 2013. szeptember 27. - Pályamunkák beküldésének megnyitása
  • 2014. január 31. - Pályamunkák beküldésének lezárása
  • 2014. február 14. - A versenyre meghívott csapatok értesítése
  • 2014. február 28. - A verseny lebonyolítása