Válasszon
nyelvet !
Choose the
language please !
Wählen Sie die
Sprache bitte !
Choisissez la
langue svp !

Az applet használata: Dupla jobb click segítségével a gráfot a felhasználható területen középre igazítja. A Ctrl + 1, 2, 3, 4 használatával lehet a gráf irányítottságán változtatni, jobb click és az egér mozgatás segítségével pedig lehetőség van zoom-olásra.

MTI rövidhírek 2002. tavasz



A Vivendi-Webigen közös cég révén a Vivendi tovább erősítheti internetes jelenlétét ,a Webigennek ugyanis opciója van az Index.hu Rt. megvételére -értesült a NAPI Gazdaság .


Amennyiben sikerül megállapodni az Index-szel ,a Vivendi most indított portáljával együtt négy internetes tartalomszolgáltatóban is szerephez juthat ,a Webigen ugyanis már tulajdonos az Infostartot működtető cégben ,az Index pedig ajánlatot tett az Internettóra .


A Vivendi Telecom Hungary erősíti internetes jelenlétét Magyarországon ,ennek jegyében pénteken elindította Univerzum nevű portálját ,és újabb internetes csomagokat vezetett be -jelentette be Polányi Sándor ,a cég vezérigazgatója pénteki sajtótájékoztatóján .


Az Univerzum egy olyan portál ,amely elsősorban nem online napilap ,hanem egy rugalmas "szolgáltatáscsomag ",amelyet a felhasználók személyessé tehetnek .


Polányi elmondta még ,hogy lezárult a Webigen-Vivendi közös társaság alapítása ,ennek részleteit kedden hozzák nyilvánosságra .


A Vivendi Telecom Hungary a tavalyi 41 milliárd forint után idén 49 milliárd forint bevételre számít .


A cég 2001-es adózott nyeresége -főként a forint-euró átváltásból fakadóan -4 milliárd forint volt ,ám az árfolyamnyereség nélkül is eredményesen gazdálkodott a társaság ,s idén is pozitív eredményre számít -mondta Polányi .


Az említett árfolyamnyereség a cég euróhiteleinek "köszönhető ",a társaság tavaly 350 milliós kölcsönt vett fel ,amiből eddig körülbelül 300 milliót használt fel .


A kölcsön visszafizetését a magyar cég önállóan garantálta ,abban nem vállalt szerepet az anyavállalat .


Polányi továbbra sem nyilatkozott a cég eladása kapcsán felmerült híresztelésekről ,csak annyit mondott ,hogy bármilyen változás is következzék be ,a társaság folytatja a távközlési versenyt ,s a cég pénzügyileg stabil .


A vezérigazgató elmondta ,hogy a Vivendi folytatja beruházásait ,idén -a tavalyi 18 milliárd forint után -14 milliárdot szán ilyen célokra .


Egyebek mellett ebből alakítja ki a pécsi és a székesfehérvári hálózatát ,illetve folytatja további 16 városban az alap-infrastruktúra kialakítását .

A dokumentumban összesen 12 mondat ezen belül 52 tagmondat talalható. A dokumentumban szereplő mondatok a küvetkezőképpen épülnek fel: 102 főnévi csoport, 29 jelzői melléknévi szerkezet, 18 határozószói csoport, 1 főnévi igenév szerepel.

A dokumentumban összesen 260 szó jelenik meg.

Az egyes színek jelentése:
Főnév
Ige
Számnév
Melléknév
Névelő
Névutó
Mondat értékű szó
Névmás
Kötőszó
Határozószó
Nyilt tokenosztály