Válasszon
nyelvet !
Choose the
language please !
Wählen Sie die
Sprache bitte !
Choisissez la
langue svp !

Az applet használata: Dupla jobb click segítségével a gráfot a felhasználható területen középre igazítja. A Ctrl + 1, 2, 3, 4 használatával lehet a gráf irányítottságán változtatni, jobb click és az egér mozgatás segítségével pedig lehetőség van zoom-olásra.

MTI rövidhírek 2002. tavasz



Az állami irányítás alatt álló France Télécom (FT )csütörtökön sikeresen tovább növelte adósságállományát ,ugyanis kiderült ,hogy 64 százalékos prémiummal kénytelen visszavásárolni az Orange mobilszolgáltató leányvállalatának részvényeit a német E.on közműcégtől -írja az ft.com .


Szegény FT-t még az ág is húzza ,a Merrill Lynch ugyanis azt javasolja a befektetőknek ,hogy középtávon lehetőleg váljanak meg FT-papírjaiktól ,hosszú távon pedig vételről semlegesre rontotta le a részvények minősítését .


Az E.on az érvényben lévő opciós szerződés értelmében a France Télécom részére eladhatja a kezében lévő -a mobilszolgáltató mintegy 2 százalékát megtestesítő -103 millió Orange-részvényt .


Nem meglepő módon az Eon él is opciós jogával ,ami 950 millió euróval csapolja meg az FT kasszáját .


Mindez egy részvényre vetítve 9,22 eurós vételi árfolyamot jelent ,ami a tegnapi ,5,61 eurós zárókurzushoz képest több mint 64 százalékos prémiumot tartalmaz .


Az FT befektetői nem fogadták lelkesen a ""üzletet ,a távközlési cég részvényei meredek lejtőre kerültek a párizsi börzén .

A dokumentumban összesen 6 mondat ezen belül 19 tagmondat talalható. A dokumentumban szereplő mondatok a küvetkezőképpen épülnek fel: 54 főnévi csoport, 23 jelzői melléknévi szerkezet, 6 határozószói csoport, 1 főnévi igenév szerepel.

A dokumentumban összesen 143 szó jelenik meg.

Az egyes színek jelentése:
Főnév
Ige
Számnév
Melléknév
Névelő
Névutó
Mondat értékű szó
Névmás
Kötőszó
Határozószó
Nyilt tokenosztály