Válasszon
nyelvet !
Choose the
language please !
Wählen Sie die
Sprache bitte !
Choisissez la
langue svp !

Az applet használata: Dupla jobb click segítségével a gráfot a felhasználható területen középre igazítja. A Ctrl + 1, 2, 3, 4 használatával lehet a gráf irányítottságán változtatni, jobb click és az egér mozgatás segítségével pedig lehetőség van zoom-olásra.

MTI rövidhírek 2002. tavasz



Az Ericsson félvezetőgyártó üzletágáról folytat tárgyalásokat az Infineon és a svéd mobilcég .


A régóta profitképtelen Microelectronics sok fejfájást okozott már az Ericsson részvényeseknek ,a Financial Times által idézett szakértők szerint a 250 millió euró árbevételt elérő részleg eladásával körülbelül ugyanennyivel gazdagodhatna a svéd társaság .


Az Infineon számára elsősorban a jelentős ügyfélköre miatt tűnhet vonzó célpontnak az Ericsson-részleg ,amely többek között a világ ötödik legnagyobb mobiltelefon-gyártójának a Sony-Ericssonnak szállít alkatrészeket .


De a német cég kommunikációs-chip üzletének is jót tenne ,ha függetleníteni tudná magát a kiszámíthatatlan memória-chip szektortól ,s ezentúl "házon belül "juthatna hozzá a szükséges eszközökhöz .


Ase Lindskog az Ericsson szóvivője a Reutersnak megerősítette a tárgyalások tényét ,de kijelentette ,nem feltétlenül kívánnak megválni a mikroelektronikai üzletágtól ,nyilatkozatában mind az együttműködést ,mind a részvényeladást elképzelhetőnek neevezte .

A dokumentumban összesen 5 mondat ezen belül 15 tagmondat talalható. A dokumentumban szereplő mondatok a küvetkezőképpen épülnek fel: 50 főnévi csoport, 14 jelzői melléknévi szerkezet, 6 határozószói csoport, 2 főnévi igenév szerepel.

A dokumentumban összesen 121 szó jelenik meg.

Az egyes színek jelentése:
Főnév
Ige
Számnév
Melléknév
Névelő
Névutó
Mondat értékű szó
Névmás
Kötőszó
Határozószó
Nyilt tokenosztály