Válasszon
nyelvet !
Choose the
language please !
Wählen Sie die
Sprache bitte !
Choisissez la
langue svp !

Az applet használata: Dupla jobb click segítségével a gráfot a felhasználható területen középre igazítja. A Ctrl + 1, 2, 3, 4 használatával lehet a gráf irányítottságán változtatni, jobb click és az egér mozgatás segítségével pedig lehetőség van zoom-olásra.

MTI rövidhírek 2002. tavasz



A magyar internetezők mintegy öt százaléka vásárol több-kevesebb rendszerességgel az interneten keresztül .


A jelenlegi ,mintegy 75 000 fős tábor azonban rövid időn belül 200-250 ezresre is nőhet -derült ki a Netsurvey Internetkutató Intézet legújabb felméréséből .


Érdekes módon a hálón a férfiak vásárolnak szívesebben :számuk duplája női kollégáiknak ;ugyanakkor nem verik el túlságosan a pénzt ,a vásárlások mintegy fele ugyanis 3 000-10 000 forint közötti értékben történik .


A vevőkör zöme fiatal ,a 18-29 éves évesek adják a vásárlók 36 százalékát ,és ebből a korosztályból került ki a "még nem vásároltam a neten, de tervezem "válaszok legnagyobb hányada is .


Lakóhely szempontjából a nagyvárosok lakossága használja ki inkább az internetes vásárlás nyújtotta lehetőségeket ,szemben a kisebb településekkel ,vásárlás-tervezés szempontjából azonban kiegyenlített az arány .


Foglalkozás alapján a vállalkozók és a szellemi foglalkozásúak rendelnek döntő hányadban a neten ,tanulók tervezik azonban a legnagyobb hányadban az online beszerzést .


Nem használják azonban a mindenfelé terjedő hitelkártyákat fizetésre ,a számlák háromnegyedét utánvéttel egyenlítik ki .

A dokumentumban összesen 7 mondat ezen belül 23 tagmondat talalható. A dokumentumban szereplő mondatok a küvetkezőképpen épülnek fel: 57 főnévi csoport, 19 jelzői melléknévi szerkezet, 8 határozószói csoport, 0 főnévi igenév szerepel.

A dokumentumban összesen 145 szó jelenik meg.

Az egyes színek jelentése:
Főnév
Ige
Számnév
Melléknév
Névelő
Névutó
Mondat értékű szó
Névmás
Kötőszó
Határozószó
Nyilt tokenosztály