Válasszon
nyelvet !
Choose the
language please !
Wählen Sie die
Sprache bitte !
Choisissez la
langue svp !

Az applet használata: Dupla jobb click segítségével a gráfot a felhasználható területen középre igazítja. A Ctrl + 1, 2, 3, 4 használatával lehet a gráf irányítottságán változtatni, jobb click és az egér mozgatás segítségével pedig lehetőség van zoom-olásra.

MTI rövidhírek 2002. tavasz



Idén körülbelül 10 százalékos bővüléssel 1-1,05 milliárd forint árbevételt hoz a ma véget érő Sziget fesztivál a Sziget Kft.-nek ;a cég a tavalyi 60 millió forint nyereség után ez évben nullszaldót tervez .


Takács Gábor ügyvezető igazgató nemsokára "hivatalosan is "kisebbségi tulajdonos lesz a társaságban .


Takács a kft. kisebbségi tulajdonosa is :a szóbeli megállapodás alapján három éve fennálló helyzetet az eddigi 50-50 százalékos tulajdonosokkal ,Gerendai Károllyal és Müller Péter Sziámival a közeljövőben "papíron is "szentesítik ;egyéb tulajdonosi változástól azonban elzárkóznak .


A vételárat nem kívánta közölni .


Tavaly a kft. 60 millió forint adózott eredményt ért el ,ebből a tulajdonosok 12 millió forint osztalékot vettek fel .


Idén a Sportsziget nevű rendezvényük -kellő számú szponzor híján -veszteséges volt :noha reményeik szerint a Sziget mellett a Budapest Parádé is nyereséges lesz ,a cég idén csak nullszaldó körüli eredményt remél ;Takács úgy véli ,jövőre nagyobb nyereséget könyvelhetnek el .

A dokumentumban összesen 6 mondat ezen belül 19 tagmondat talalható. A dokumentumban szereplő mondatok a küvetkezőképpen épülnek fel: 53 főnévi csoport, 18 jelzői melléknévi szerkezet, 11 határozószói csoport, 1 főnévi igenév szerepel.

A dokumentumban összesen 133 szó jelenik meg.

Az egyes színek jelentése:
Főnév
Ige
Számnév
Melléknév
Névelő
Névutó
Mondat értékű szó
Névmás
Kötőszó
Határozószó
Nyilt tokenosztály