Az alábbi plussz feladatokat lehet megoldani. Mindenki válasszon valamit és írja meg április 10-ig mit szeretne csinálni (legfeljebb 5 feladat prioritás szerint). Ha valakinek olyan szoftvert vagy cikket szeretne feldolgozni, ami nem szerepel a listán arra is van lehetőség ez esetben annak az adatait küldje el. Utána az esetleges egyezések feloldása után ki lesznek osztva a feladatok. Aki változtatni akar vagy késve jelentkezik, az csak a megmaradó feladatokra teheti meg.

Szoftver ismertetés

Az alábbi szoftverek valamelyikének működését kell áttekinteni, a programmról a félév utolsó előadásán, rövid kb 20 perces ismertetést kell tartani a többieknek.

Elméleti cikk feldolgozása

Az alábbi cikkek valamelyikét kell megérteni és feldolgozni. Egy 2-3 oldalas összefoglalást kell megkapjak félév végéig, amiben a cikkben szereplő bizonyítások egyikének alapötletére is kell legyen utalás. A vizsgán a feldolgozott cikk is szóba kerül.

Program írása

Egy működőképes heurisztikus (szomszédsági kereső vagy genetikus) program implementálása az alábbi problémára. Félév végéig be kell adni a forrást (kommentezve), egy futattható változatot. A vizsgán a program is szóba kerül. Szakirodalom szabadon használható, de hivatkozni kell rá.