CEFAIC logo Hu-Srb-IPA logo

CEFAIC - LabVIEW képzések

A három rövid képzés a LabVIEW programozás alapjait tekinti át, valamint bemutatják, hogyan lehet különböző adatgyűjtő eszközöket programozni. A kurzust az egyetemen dolgozó kollégáknak, valamint diákoknak ajánljuk.

Bevezetés a LabVIEW használatába

Introduction to LabVIEW development

A LabVIEW programozás alapjainak bemutatása. A képzésen szerzett ismeretek alapján a résztvevők képesek lesznek rövid LabVIEW programokat készíteni, valamint arra, hogy később akár önállóan is megismerkedjenek a LabVIEW programozás további részleteivel

Magyar nyelvű, 2x3 óra

A kurzusra lehet jelentkezni e-mailban: mingesz@inf.u-szeged.hu, illetve Facebook eseményen keresztül.
Maximális létszám: 18 fő.

NI adatgyűjtők programozása LabVIEW segítségével

Programming NI data acquisition units using LabVIEW

A képzés témája az NI DAQmx adatgyűjtők felhasználása egyszerű mérési feladatokra. A DAQmx driverek egyik nagy előnye, hogy számos különböző képességű és árú adatgyűjtő érhető el, melyek lényegében ugyanúgy programozhatók. E mellett számos, nem NI által gyártott adatgyűjtő is ugyanezt a programozási modellt követi.
A képzés előfeltétele valamilyen alapszintű LabVIEW programozási ismeret.

Magyar nyelvű, 2x3 óra

Valós idejű (cRIO) rendszerek programozása

Programming real-time systems (cRIO)

A Compact RIO rendszerek olyan moduláris mérő és vezérlőrendszerek, melyek egy beágyazott, valós idejű processzort valamint egy FPGA-t is tartalmaznak. Ezek lehetővé teszik, hogy a mérési vagy vezérlési feladatokat nagy megbízhatósággal, számítógéptől függetlenül végezzék el. A képzés keretein belül ezen rendszerek programozásának alapjaival ismerkedünk meg.
A képzés előfeltétele közepes szintű LabVIEW programozási ismeret.

Magyar nyelvű, 2x3 óra

Ajánlott irodalom

EU logo Jó szomszédok a közös jövőért

Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg A weboldal tartalmáért teljes mértékben a Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.
www.hu-srb-ipa.com