Virtuális méréstechnika

Virtual measurements

A kurzust elsősorban Fizikus MSc hallgatóknak valamint az informatika doktori iskola hallgatóinak tartjuk meg, ősszel. A kurzusra más szakok és doktori iskolák hallgatóit is szívesen fogadjuk. Az erre vonatkozó igényeket kérjük időbeben jelezni (még a kurzusfelvételi időszak előtt), az evvel járó adminisztráció (szabadon választható kurzusként való meghirdetés) hosszabb időt is igénybe vehet.

Bevezetés

A LabVIEW egy olyan grafikus programozási környezet, melyet bárki gyorsan és könnyen megtanulhat. Mérnöki és tudományos feladatokra van optimalizálva: széleskörű beépített analíziskönyvtárral rendelkezik, segíti az adatok megfelelő vizualizációját, számos műszer és eszköz vezérelhető segítségével és rendkívül gyorsan fejleszthetők vele színvonalas alkalmazások.

A kurzus során a hallgatók megismerkedhetnek a LabVIEW programozási környezettel, megtanulhatják a LabVIEW programozás alapjait valamint találkozhatnak szenzorokkal és programozhatnak műszereket is.

Órák anyaga

Tematika

A csillaggal megjelölt témakörök elsősorban azoknak szólnak, akik korábban már elsajátították a LabVIEW programozás alapjait. Ezekhez a témakörökhöz hozzátartozik a feladatok minél önállóbb végrehajtása.

Ajánlott irodalom

Themes of the course

*: more advanced topics for those who already have programmed LabVIEW

Követelmények

A követelmények elérhetők a coospace-en