<< Vissza

Programozás I. kötelező programmal kapcsolatos információk


Kötelező programok listája 2018-2019/2

Információk

Értékelési szempontok

Pontozás

 1. Specifikációhelyes program (igen/nem)
  A programnak a hallgató számára kiosztott feladatot kell megvalósítania, ellenkező esetben a beadott munka nem kerül értékelésre, a kurzus nem teljesített.
 2. Programhelyesség (+0-12p)
  A programok helyességét különféle módszerekkel teszteljük, például a program kipróbálásával, a forráskód átnézésével és a specifikációnak megfelelő (de akár szélsőséges) próbainputokkal. Amennyiben a programban kisebb hiba található vagy kisebb részfeladatok hiányoznak csak, részpontszám adható. Amennyiben a programban több, lényegi hibára derül fény vagy alapvető részfeladatok hiányoznak, úgy részpontszám nem adható. A maximális 12 pontért elvárjuk a kötelező program warning-mentességét.
 3. Objektumorientáltság (+0-15p)
  A program megvalósításában alkalmazott objektumorientált elemek. Például osztály, öröklődés, polimorfizmus, overloading. Egyes feladatkiírások konkrétan megadják, hogy mit várnak el, míg van olyan kiírás, amely külön nem részletezi ezt. Nyilván ezekben az esetekben a megvalósítástól függ, hol és hogyan próbáljuk tükrözni az objektumorientált gondolkodásmód elsajátításának sikerességét.
 4. Dokumentáció (+0-3p)
  Olvashatóan (például konzekvens indentálással) megírt, javadoc kommentekkel ellátott forráskód.