Jelenlegi hely

A Képfeldolgozás és Számítógépes Grafika Tanszék rendezvényei

Minden évben megrendezésre kerül a Képfeldolgozó Nyári Iskola, a Summer School in Image Processing (SSIP), melyet a Tanszék közösen szervez a Department of Medical Physics and Bioengineering, University College London egyetemmel.

A Tanszék az alábbi konferenciák és rendezvények szervezésében vett részt:

Digitális témahét a Szent-Györgyi Albert Agórában

Több, mint ezergyszáz látogató érdeklődött a digitális technológiák újdonságai iránt a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság digitális témahetén a Szent-Györgyi Albert Agórában. Intézetünkből többen is tartottak bemutatót.

További információt az alábbi honlapon olvashatnak a rendezvényről.

2019-04-12
V. Szegedi Innovatív Informatika Verseny középiskolásoknak

Idén is megrendezésre került a Szegedi Innovatív Informatika Verseny, amelyet az Informatikai Intézet szervezett, immáron 5. alkalommal. A verseny iránt egyre nagyobb az érdeklődés és a beküldött pályamunkákban is megfigyelhető a minőségi javulás. Tanszékünk munkatársai a zsűriben és a szervezésben is részt vettek.

A rendezvényről részletesen a Szegedi Innovatív Informatika Verseny oldalán tájékozódhatnak.

2019-04-05
Előadások az SZTE Móra Ferenc Szakkollégium tehetséggondozó táborában

2017. augusztus 1. és 4. között került megrendezésre az SZTE Móra Ferenc Szakkollégiumának tehetséggondozó tábora. Intézetünk munkatársai, Vadai Gergely, Németh Gábor és Varga László érdekes előadásokat tartottak a felvételiző diákoknak. Az utolsó napon a résztvevők ellátogattak laborjainkba is, ahol kipróbálhatták a robotkart, láthatták, hogy hogyan irányítja egy PLC vezérlő a gyártósor-modellt, megtekinthették speciális optikáinkat és kameráinkat, valamint a 3D szkennerünket.

2017-08-01
Summer School on Image Processing (SSIP) 2016

2016 július 7-16 között idén is megrendezésre került a Képfeldolgozó Nyári Iskola, amelynek ismételten egyetemünk adott otthont. A Nyári Iskolába a képfeldolgozás iránt érdeklődő elsősorban végzős és doktori tanulmányokat folytató hallgatókat jelentkeztek és idén is számos nemzetközi vendégelőadó tartott előadást. A hallgatókból alakított csapatoknak érdekes projekteket kellett megvalósítaniuk a nyári iskola egy hete alatt. A zsűri által legjobbnak ítélt munkákat értékes jutalmakkal díjazta. 

2016-07-07
Iskolások látogatása a Képfeldolgozó laborban

Az informatika és a technikai fejlődés már általános iskolában is érdekli a gyereket. A hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola diákjai 2016. június 6-án látogattak el hozzánk, ahol megtanulhatták, hogy a számítógép nem csak játékra jó és a fényképezőgéppel nem csak az emlékezetes pillanatokat lehet megörökíteni. Bemutatónk keretében megmutattuk, hogy fénykép alapján - speciális optikákkal - legalább annyira jól lehet mérni, mint tolómérővel, valamint a 3D kamerával vagy szkennerrel a valódi környezetről is tudunk háromdimenziós modellt készíteni.

2016-06-06
Lányok napja a Szegedi Tudományegyetemen

A Lányok napja egy országos rendezvénysorozat, amelyhez idén is csatlakozott Intézetünk. Célja, hogy bemutatókon, foglalkozásokon keresztül megmutassa, hogy a nők a műszaki élet terültén is helyt tudnak állni, és kedvet csináljon számukra bizonyos szakterületek elsajátításához. Az informatika területén is egyre több nő dolgozik, egyre többen választják ezt a tudományterületet.

2016-04-28
Workshop on Large-Scale Tomography

Tanszékünk dolgozó 2016 január 25 és 27 között rendezik meg a "Workshop on Large-Scale Tomography" konferenciát, amely kapcsolódik az EU COST Action MP1207:  Enhanced X-ray Tomographic Reconstruction: Experiment, Modeling, and Algorithms rendezvénysorozathoz.

 

 

2016-01-25
COSCH Training School on Heterogeneous visual data fusion techniques - acquisition and algorithms

Tanszékünk dolgozói 2015 decemberében háromnapos tréninget tartottak a számítógépes látás iránt érdeklődő hallgatóknak. Az előadásokon és bemutatókon elsősorban a háromdimenziós képalkotással, és a 3D pontfelhők feldolgozásával ismerkedhettek meg a résztvevők. A tréning során nem csupán előadásokra került sor, de gyakorlati alkalmak keretében a résztvevők elsajátíthatták az itt bemutatott technikákat.

2015-12-07
Szegedi Innovatív Informatika Verseny Középiskolásoknak - SZIIV 2015

Az Informatikai Tanszékcsoport idén másodjára rendezett országos versenyt tehetséges középiskolai hallgatók számára. Idén két szekcióba vártunk pályamunkákat: a műszaki informatikai szekcióba olyan munkákkal lehetett nevezni, amelyben a programozás mellett a hardver építése is jelentős szerepet játszott, az informatikai szekcióba pedig a diákok által fejlesztett szoftverekkel lehetett nevezni. A legjobbakat értékes díjakkal jutalmaztuk.

2015-10-16
Kutatók éjszakája 2015 - A számítógép, ami a vesédbe lát

A Képfeldolgozás és Számítógépes Grafika Tanszék Az orvosi képalkotási technológiákat és informatikai módszereket mutatta be 2015. szeptember 25-én megrendezett Kutatók éjszakája rendezvénysorozaton.

2015-09-25

Oldalak