Jelenlegi hely

Szegedi Innovatív Informatika Verseny 2022

 

 

VIII. Szegedi Innovatív
Informatika Verseny Középiskolásoknak 2022

 

 

Szegedi Tudományegyetem Informatikai Intézete már nyolcadik alkalommal hirdet versenyt a középiskolás diákok számára.

Idén is két szekcióban várjuk a jelentkező diákok pályamunkáit. A verseny kapcsán szeretnénk lehetőséget adni a tehetséges és kreatív középiskolás diákoknak, hogy a műszaki informatika vagy a szoftverfejlesztés területén elért eredményeiket bemutathassák és megmérettessék.

A SZIIV verseny döntője 2022. április 8-án (pénteken) kerül megrendezésre, ahol - helyszíni rendezés esetén - a  döntős diákok interaktív bemutatókon, workshopokon és laborlátogatásokon vehetnek részt.
A verseny témája 

A verseny keretein belül nem kötjük meg a diákok kezét és kreativitását, bármilyen informatikai témájú probléma vagy feladat megoldásával kapcsolatos pályamunkával nevezhetnek az alábbi két szekció valamelyikére:
 
Műszaki informatika szekcióba olyan pályamunkák beérkezését várjuk, melyeknél csupán egy kikötés van: a feladat ne csupán programozási feladatból álljon. A diákoknak meg kell építeni, vagy már meglévő elemekből össze kell állítania egy rendszert (elektronikai, robotikai, vezeték nélküli rendszerek, biológiai jelek mérése és feldolgozása, stb...), amely működtetéséhez szükséges szoftvert is a diákoknak kell elkészítenie.
 
Informatika szekcióba olyan pályamunkákat várunk, amelyekben a diákok egy szoftvert készítenek el. A fejlesztéshez tetszőleges programozási nyelv és programozói függvénykönyvtár használható. A szoftver kategóriáját illetően nem teszünk megkötést, lehet játék, asztali számítógépen futtatható alkalmazás, webes alkalmazás, mobil applikáció, vagy Kinect-es alkalmazás. 
 
Jelentkezési feltételek
 
A versenyre középiskolás diákok egyénileg vagy legfeljebb 3 fős csapatokban, kísérő tanárral együtt a pályamű beküldésével jelentkezhetnek. A nevezés díjtalan.
 

Fontos dátumok:

  • A pályamunkák feltöltése, beküldési határidő: 2022. február 10-21.
  • Döntő: 2022. április 8.