A lányok napjáról

Az SZTE TTIK Informatikai Intézet 2015-ben csatlakozott először az országos Lányok Napja rendezvénysorozathoz.

Keresed a helyed? Még nem vagy biztos benne, hogy számodra mi lenne az ideális szakma? Nőként van helyem az informatikusok között? Képes vagyok rá?

Ha benned is felmerültek ezek a kérdések, akkor jó helyen jársz! Szeretnénk neked bebizonyítani, hogy az informatikai pálya a nők részére is nyitott. Sőt! Sok cég kifejezetten keresi a női munkaerőt. Mi, nők sokszor másképpen gondolkodunk, a problémák megközelítése sem feltétlenül ugyanabból a szemszögből történik, mint a fiúknál. Ez a különbözőség kiemeli a nőket! Az sem utolsó szempont, hogy  egy olyan szakmát szeretnél megtanulni, aminek van jövője, amivel könnyen el lehet helyezkedni a munkaerőpiacon.

Ennek ellennére szakjainkon még mindig kevesebb lány van. Ne engedd, hogy befolyásoljanak a sztereotípiák! Miért ne lehetnél TE is informatikus?

"a szakma egyik legnagyobb vesztesége: az, hogy a lányok azért nem mennek informatikusnak, mert a társadalom férfiszakmának állítja be az IT-állásokat, miközben nem tudunk semmilyen okról, ami miatt a lányok kevésbé lehetnének jó programozók, mint a fiúk." - idézet az Index 2016.03.04-én megjelent cikkéből.

Rendezvényünkön olyan lányokkal, nőkkel találkozhattok, akik sikeresek a szakterületükön. Igyekszünk nektek egy rövid betekintést adni a munkánkról, a tapasztalatainkról. Gyertek el, és nézzétek meg!

Kocsorné Sebő Mariann

sebo@inf.u-szeged.hu

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.