Jelenlegi hely

Kutatók éjszakája 2016

Kedves Látogatók!

Idén is látványos bemutatókkal és előadásokkal készültünk a Kutatók éjszakájára, melyet a Szent-Györgyi Agóra adott  számunkra helyt.

Előadásaink, bemutatóink érdekesek lehettek a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt. Játékos feladványnak az idei rendezvényen is sokan nekiveselkedtek és a legjobbaknak sikerült is megoldani mindkét rejtvényt.

Bízunk benne, hogy bemutatóink idén is elnyerték tetszésüket!

 

IT biztonsági bemutató

Dr. Németh L. Zoltán tartott demonstrációval egybekötött előadást az  informatikai rendszerek biztonságáról és az etikus hekkerek munkájáról. Az demonstrációs előadása 18:00-kor kezdődött az Agóra földszinti előadótermében.

 

Szabad szoftverek filozófiája

Dr. Havasi Ferenc előadásából megtudhattuk, hogy milyen sokféle számítógépes program érhető el manapság nem csupán a Linux felhasználóknak, de a Windows felhasználók számára is. Szó volt továbbá arról is, hogy miért és kik fejlesztik ezeket  a szoftvereket, és miért éri meg a fejlesztői közösségeknek ingyen adni a terméküket. Az előadás 20:00 órakor kezdődött.

 

Megismeréstől a beavatkozásig

Látványos bemutatónkban ízelítőt kaptak a számítógépes látás és a mintakeresés, mintaillesztés változataiból. Láthattak továbbá szaladgáló robotokat, elektronikus érzékelőket, amelyeket alkalmazhatnak a jövő orvoslásában és diagnosztikájában.

 

Programkóddal alkotott világok

A számítógépes grafika és a mobil eszközök fejlesztésével új lehetőségek nyílnak az informatikában. Ezekből állítottunk össze egy kicsi, de annál látványosabb ízelítőt. Látható volt egy emberi mozgással irányított játékprogram, körbe lehetett nézni virtuális valósággal előállított környezetben, az alábbi mobil alkalmazással (amely továbbra is letölthető az érdeklődők számára) pedig egy dinoszauruszt is meg  tudunk jeleníteni a brossúrán. Ezen kívül ismét ki lehetett próbálni a nagy sikernek örvendő CodeMetropolis-t, amely programkódokból épít városokat.

Kiterjesztett valóság mobil alkalmazás

brossura.pdf