Jelenlegi hely

Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram

Pályázat neve: 
Fulbright Bizottság 2016/2017-es tanévre szóló igényfelmérése
Rövid összefoglalás: 

A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram egyrészt magyar állampolgárok számára kínál ösztöndíj lehetőségeket az Amerikai Egyesült Államokba, másrészt a program keretében amerikai szakemberek kaphatnak Magyarországra szóló ösztöndíjat. A Fulbright program szervezésében így magyar intézmények fogadhatnak amerikai vendégtanárokat, kutatókat és (PhD) diákokat.

Bővebben: 

A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram egyrészt magyar állampolgárok számára kínál ösztöndíj lehetőségeket az Amerikai Egyesült Államokba, másrészt a program keretében amerikai szakemberek kaphatnak Magyarországra szóló ösztöndíjat. A Fulbright program szervezésében így magyar intézmények fogadhatnak amerikai vendégtanárokat, kutatókat és (PhD) diákokat. E nagy múltú program szigorú elbírálási folyamatának köszönhetően a kiválasztott résztvevők képzettsége, tudása és szakértelme kiemelkedő. Az amerikai ösztöndíjasokat nemcsak az oktatásba illetve kutatásba lehet bevonni, hanem legtöbbjük szívesen vesz részt a fogadóintézmény intézményi-, oktatási- vagy tananyagfejlesztési munkájában, illetve bármely más szakmai tevékenységében. Az oktatói ösztöndíjak hossza egy vagy két félév, a kutatói ösztöndíjak pedig 3-9 hónapra szólnak.

Alapvető célkitűzésünk, hogy a Fulbright program minél szélesebb körben járuljon hozzá a hazai tudományos élet fejlődéséhez, s ily módon segítse a Magyarországon folyó kutatásokat illetve a magyar felsőoktatást. Ezért a korábbi évek gyakorlatát követve az ún. University Request Form for a U.S. Fulbright Scholar, AY 2016-2017 űrlap segítségével fel szeretnénk mérni, hogy milyen szakemberekre van szükségük a magyar intézményeknek a 2016-2017-es tanévben.

A programról bővebben a Fulbright Bizottság honlapján olvashat:

http://www.fulbright.hu/hosting-us-grantees/

Innen tötlheti le az igényfelmérő űrlapot is, melyet kitöltve 2014. október 22-ig kell megküldeni a Fulbright Bizottságnak a sas@fulbright.hu e-mail címre.

Benyújtási határidő: 
2014-10-22