Jelenlegi hely

Lebonyolítás

A verseny két egymást követő fordulóból áll.
 
Az első fordulóban a jelentkezéshez szükséges egy pályamunka feltöltése .doc vagy .docx formátumban a verseny hivatalos honlapjára, melynek a diákok által elkészített munka rövid, legfeljebb négyoldalas leírását kell tartalmaznia. A pályamunka tartalmi részében ki kell térni az elkészített eszköz/program céljára, innovatív jellegére, a megoldás módjára és az elért eredményekre. A beküldött pályamunkákat szekciónként egy zsűri pontozza.
 
A pályamunkákat a dokumentum formai követelményeit tartalmazó sablon alapján kell elkészíteni, majd a Pályamunkák beküldése oldalon az útmutatót követve kell felölteni.
 
A sablon fájl: sziiv_2020_sablon.docx
 
Beküldési határidő és a verseny első fordulójának lezárása: 2020. március 6. 12:00.
 
A verseny döntője a Kreatív Tudományos Program Középiskolásoknak keretei között kerül megrendezésre az Szegedi Tudományegyetemen. 
 
A döntő a Microsoft Teams alkalmazással lesz megvalósítva, ahol külön csoportot hozunk létre az Informatika és a Műszaki informatika szekciónak. A csapatoknak, tanároknak, vendégeknek a MODULO rendszerben kell jelentkezniük a döntőben történő részvételre 2020. októberében (pontos részleteket és linket hamarosan küldünk). A csoportokba a versenyzőket a MODULO rendszerben történő részvételi regisztráció után vesszük fel e-mail címeik alapján. A csatlakozási linket a jelentkezés lezárása után fogjuk mindenkinek kiküldeni a megadott e-mail címre.

A döntő 2020. november 6-án 9 órakor kezdődik. Kérjük, hogy erre mindenki jelentkezzen be, mert fontos információk fognak elhangozni a megnyitó alkalmával, továbbá kérjük, hogy a napi program során kövessék az eseményeket! Minden versenyzőnek a programbeosztás szerinti délelőtti vagy délutáni idősáv kezdetén a megadott MS Teams csatornán jelen kell lennie. Kérjük a felkészítő tanárokat, hogy biztosítsák a diákok számára a versenyben történő online részvétel lehetőségét, valamint kérjük az intézmény vezetését, hogy a diákok számára tekintsék igazolt hiányzásnak a verseny miatti hiányzásokat!

A versenyzőknek a Microsoft Teams alkalmazáson keresztül kell bemutatnia pályamunkájukat minimum 15, maximum 20 percben, amelyet követően a zsűri tesz fel kérdéseket a csapatoknak. A csapatoknak a zsűri kérdéseire helyben, online kapcsolaton keresztül, legalább írásban tudnia kell válaszolni. A pályamunka bemutatójának egy prezentációs részt és eszköz- vagy szoftver bemutatót is tartalmaznia kell, de ezek arányát nem kötjük meg. Javasoljuk, hogy minden csapat készítsen egy kisfilmet, amely tartalmazza a pályamunka bemutatóját. Technikai probléma esetén (vagy ha a csapat úgy gondolja), ez kerülne lejátszásra a verseny időpontjában. A prezentációs és a demonstrációs rész megtartására online élőben is lesz lehetőség, ahogyan a csapatok szeretnék. A kisfilmek vetítését a szervezők fogják lebonyolítani. Amennyiben egy csapat sem kisfilmben, sem online módon nem mutatja be a pályamunkáját, úgy azt a zsűri nem értékeli, a munkát nem díjazzuk.
Kérjük, hogy a kisfilmeket nyilvános videómegosztóra töltsék fel a csapatok és a kisfilm linkjét küldjék el a sziiv@inf.u-szeged.hu e-mail címre 2020. november 3-ig! Ezt követően a kisfilmeket már nem tudjuk elfogadni.
 

A verseny döntője: 2020. november 6-7.