Flip-Flop-A

Rövid leírás

A panel D tárolókat valamint egy regisztert tartalmaz. Az egységek vizsgálata mellett a panel állapotgépek belső állapotának tárolására is kiválóan alkalmas.

Panel tulajdonságai

Tápfeszültségtartomány: 2V és 6V között. A logikai szintek tápfeszültségfüggőek (lásd IC-k adatlapja). A bemenetek fel- vagy lehúzó ellenállásokkal vannak ellátva, alapértelmezett értéket adva a bemeneteknek. Használat előtt ellenőrizzük, hogy ezen alapértelmezett értékek megfelelőek-e a kapcsolásunkban.

D-tárolók (74HC74) aszinkron bemenetei a Preset (PRE) és Clear (CLR) (aktív alacsony érték). A szinkron D bemenete a D, a Clock (CLK) felfutó éle aktív. 2 IC 4 darab D tárolót tartalmaz (A, B, C, D jelöléssel).

D-tároló egy egységének bekötése.

A regiszter (74HC574) adatbemenetei: D1-D8. Az órajel (CLK) élvezérelt, felfutó él az aktív. Az OE (output enable) a kimenetet engedélyezi (aktív alacsony érték). Amennyiben OE magas értéket vesz fel, a kimenetek nagy impedanciásak (high-Z).

A regiszter bekötése

Linkek

Jelen fejlesztés a Szegedi Tudományegyetemen készült az Európai Unió támogatásával. Projekt azonosító: EFOP-3.4.3-16-2016-00014