GALV A

Rövid leírás

A panel célja áramkörök galvanikus leválasztása egymástól. A panelen három különböző elektronika található. Az első (IC1) egy ADuM1201 digitális izolátor, a második egy CNY74-2H optó csatoló, a harmadik pedig egy relé.

Panel tulajdonságai

A panelen kettő tápfeszültséget kell bekötni, leválasztandó és a leválasztott oldalra. A tápfeszültségek függenek a bekötött IC-től (lásd IC-k adtlapja).

A digitális izolátornál az IC 1-es és 8-as lábánál jumperrel be kell kötni a két oldal tápfeszültségét (VCCA és VCCB), földelését (GNDA és GNDB). A jeleket az IC felőli tüskékre kell kötni (fenntről számolva a 3. és 4. tű; IOA és IOB), a harmadik tűnél a jelek jobbról balra, a negyediknél balról jobbra terjednek (Az IOA és IOB csatlakozókon az 1. láb a bemenet, a 2. láb a kimenet).

ADUM1201 bekötése

Az optó csatoló IC kettő darab leválasztó áramkört tartalmaz, az áramkör baloldalán egy LED-et hajtunk meg, a D1-A és a D1-K anód és katód kivezetésein keresztül (a soros áramkorlátozó ellenállás be van építve az áramkörbe). Az áramkör jobb oldalán a tranzisztor felhúzó ellenállását (V+1) kell bekötni a tápfeszültségre jumperrel, az emitter kivezetést (T1-E) földre kötni és a kollektor kivezetésen (T1-C) lehet mérni.

CNY74-2H bekötése

A relé tekercsét a K1+ kivezetésen és és egy tranzisztoron keresztül lehet meghajtani (T3-B). A K1- kivezetést össze kell kötni jumperrel a tranzisztor kollektorával (T3-C), az emittert (T3-E) pedig földre kell kötni. A relé kettő darab áramkört tud vezérelni, így kettő kapcsolót tartalmaz, melyeknek mind három kivezetése ki van kötve (O, P, S).

A 5W-K relé bekötése
A panel képe

Linkek

Jelen fejlesztés a Szegedi Tudományegyetemen készült az Európai Unió támogatásával. Projekt azonosító: EFOP-3.4.3-16-2016-00014