LED-A

Rövid leírás

A panelen három zónában, különböző módon elrendezett LED-ek vannak. A LED-ek katódja közösítve van, és a föld vezetékre van rákötve. Mindegyik LED egy-egy előtétellenállással van ellátva (1k-4,7k közötti ellenállással).

Panel tulajdonságai

Működési tápfeszültségtartomány: 3,3V-6V. A Panel átvezeti a bekötött feszültséget, ugyanakkor a VCC vezeték nincs használva. A LED-ek a működéshez szükséges feszültséget a bemeneti jumpereken keresztül kapják meg.

A teljes panel képe

LED-sor

Az áramkör jobb-felső sarkában egy LED-sor található (L0-L7). A LED-ek a velük egy sorban lévő jumpereken keresztül vezérelhetők.

A LED-sor kapcsolási rajza

Dobókocka

A 9 db LED segítségével dobókocka, illetve más, hasonló alakzat jeleníthető meg. Az egyes LED-ek a JP1 – JP9 csatlakozókon keresztül hajthatók meg.

A Dobkókocka elem kapcsolási rajza

Kereszteződés

A blokk egy kereszteződést mintáz, a kereszteződésre jellemző színű LED-ekkel. A LED-ek ellenállása a LED színének megfelelően különböző (a közel egyenletes fényerősség érdekében, a zöld LED-ek előtétellenállása 4,7 kOhm, a többi LED előtétellenállása 1 kOhm).

A kereszteződés kapcsolási rajza

Linkek

Jelen fejlesztés a Szegedi Tudományegyetemen készült az Európai Unió támogatásával. Projekt azonosító: EFOP-3.4.3-16-2016-00014