Jelenlegi hely

WRO LEGO robot programozási verseny felsőoktatásban tanuló hallgatók számára

Elindult a jelentkezés a WRO (World Robot Olympiad) magyarországi nemzeti döntőjére!


WRO ADVANCED ROBOTICS CHALLENGE

Magyarországi nemzeti forduló időpontja: 2018. június 8-9.
Helyszín: Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok

Ha érdekel a robotika, és szeretnéd magad egy nemzetközi versenyen megmérettetni, fogj össze barátaiddal és készüljetek közösen a WRO Advanced Robotics Challenge-re. Képviselje a Te csapatod Magyarországot Thaiföldön, Chiang Mai-ban a WRO 2018-as világdöntőjén!

A WRO versenyei 60 ország több mint 20.000 csapatát mozgatja meg évente. 2016-ban először került Magyarországon megrendezésre a WRO Advanced Robotics Challenge a National Instruments, a Virtuális Műszerezésért Alapítvány és az Edutus Főiskola szervezésében, amelyen 20 csapat vett részt. 

A WRO ARC kategóriájában 17-25 éves, középiskolás és felsőoktatási hallgatók vehetnek részt, akik 2-3 fős csapatokban, ipari technológiával megtervezik és megépítik robotjukat, hogy az képes legyen a versenykiírásban megadott feladatot elvégezni.

Challenge kit:

A versenyre regisztrált első 25 csapatnak az NI Hungary Kft. biztosítja a challenge kitet, mely a következőket tartalmazza:

  • myRIO vezérlő eszköz
  • Tetrix készlet
  • Versenypálya elemek

 

Az idei évben a WRO™ LEGO® Robot verseny Magyarországon bekerült az emberi erőforrások minisztere 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelete a 2017/2018. tanév rendjéről 3. számú mellékletébe az oktatásért felelős miniszter által anyagilag támogatott tanulmányi versenyek közé, mely egy óriási előrelépés a célok eléréséhez és a meglévő szakképzett munkaerőhiány csökkentésére is.

Részletek