Számítógépes látás

Kató Zoltán
[ Előadás jegyzet | Gyakorlatok | Követelmények | Projektek | Linkek ]

Hírek

Előadás jegyzet

Kató Zoltán, Czúni László: Számítógépes látás, Typotex Kiadó, 2011. Az előadások és gyakorlatok anyaga PPT formátumban is letölthető a /pub/egyeb/kato/computervision/slides/ alól.
Topic Related material
Introduction: Human and computer vision, Marr's theory, Gestalt laws
Camera Geometry
Camera Calibration
Single View Geometry
Stereo
3D Reconstruction
Motion
Optical Flow
Tracking

Gyakorlat

A házi feladatot egyetlen ZIP fájlba csomagolva emailben kell beadni a megadott hataridőig. A ZIP fájl neve: kabinetes_azonosító.zip. Például: h836427.zip.
Date Topic Related material Homework (optional)
26 Sep Projects A kiírt projektek megtekinthetők a projekt oldalon.

Tematika

A kurzus célja a számítógépes látás elméletének és gyakorlatának megismertetése a hallgatókkal. A számítógépes látás az emberi látás azon funkcióit valósítja meg, amelyek a retinai kép elemzését végzik. Ezek elsősorban a képi tartalom értelmezésére irényulnak: a látott képből következtet az objektumok 3D alakjára (felületrekonstrukció), az objektumok térbeli elhelyezkedésére, egymáshoz való viszonyára (mélységi információ kinyerése), illetve több, időben egymást követő képből a mozgás érzékelése és a mozgó objektumok követése. A gyakorlatok anyaga az előadáson elhangzott algoritmusok gyakorlati alkalmazása.

Szakirodalom

A kurzus anyagának megértéséhez az alábbi szakirodalom ajánlott: A legfrisebb tudományos eredmények is folyamatosan bekerülnek a kurzus anyagába. Ezek az alábbi folyóiratokban jelennek meg: Online segédanyagok, könyvek, jegyzetek, amelyek a kurzus anyagának megértését segítik:

Követelmények

Best Project Award: A díj célja, hogy a kimagasló projektmunkát végző csapatok teljesítményét elismerje. Odaítélésének egyetlen, szigorúan rögzített feltétele van:

A projekt minden egyes ellenőrzőpontját és a védést is minimum 90-90%-os eredménnyel kell teljesíteni. Ha bármelyik értékelés pontszáma 90% alatt marad, akkor a díj nem ítélhető oda.

Ennek megfelelően a díj egy adott félévben nem feltétlenül kerül kiosztásra, illetve azt több projekt is elnyerheti. A díjazott munkáknak folyamatos webes megjelenést biztosítunk a kurzus honlapján egy rögzített, nem változó URL-en. A díjról a csapat minden tagja, aki teljesíti a kurzust, magyar és angol nyelven kiállított igazolást kap.

Linkek


Last modified: Mon Sep 18 14:11:20 CEST 2017