Skip navigation

A könyvtári alkalmazás továbbfejlesztése PHP-ben

Előzmények és továbbfejlesztés

Korábban már létrehoztunk egy oldalt amin fel tudtunk vinni könyveket, azonban ezidáig még nem kérdeztük le az adatbázis tartalmát. A korábbi fájlokat átnevezztük a jelen példában.

Létrehoztunk egy index.php nevű kezdőoldalt, amelyen egy menüt nyújtunk a felhasználónak. A menü három elemből áll: könyvek, amely a könyv felvivő oldalra vezet, amely immáron ki is listázza a könyvtárban lévő könyveket; olvasók, amely az olvasók felvitelére alkalmas űrlaphoz vezet, valamint kölcsönzések, amely a kölcsönzéseket kezelő űrlapra vezet.

Mindhárom, űrlapot tartalmazó oldal szerkezete és működése nagyon hasonló. A felhasználó beírja az adatokat, majd az űrlap továbbítja azokat egy feldolgozó oldalnak, amely ellenőrzi, hogy minden adat megvan-e és egy adatbázist kezelő függvényhívás segítségével beszúrja az adatokat az adatbázisba.

Az adatok listázása (jelenleg az űrlapra) hasonló elven történik, az adatbázist kezelő függvények lekérdezik a szükséges adatokat, majd visszaadják a lekérdezett eredménytáblát és ezeket táblázatos fomában megjelenítjük a weboldalon.